SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO AZERBEJDŽAN! Treslo se žestoko, stanovnici Bakua u strahu i na ulicama! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 23:29

SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO AZERBEJDŽAN! Treslo se žestoko, stanovnici Bakua u strahu i na ulicama! (VIDEO)

Sve se ljuljalo

Jak zemljotres je večeras pogodio Azerbejdžan. Epicentar potresa je bio 43 kilometara severoistočno od grada Hačmaza i na dubini od 35 kilometara. Potres je bio jačine 5,4 stepeni po Rihterovoj skali.

Grad Hačmaz ima nešto više od 37 hiljada stanovnika, a potres se dobro osetio i u prestonici Bakuu. Kako je javljeno ne postoji opasnost od cunamija iz pravca Kaspijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mora.

Ono što se može videti na brojnim snimcima jeste da su stanovnici Bakua večeras izašli na ulice u strahu od ponavljanja potresa. Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama i materijalnoj šteti koju bi ovaj potres mogao da napravi.

Kasnije je javljeno da se jak zemljotres dogodio i u Kaspijskom moru i da je bio jačine 5.7 stepeni po Rihteru, kao i da se osetio u Bakuu.

Zemljotres se prema informacijama iz ruske republike Dagestan osetio i tamo na udaljenosti od 100 kilometara od grada Derbenta.
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Potres od 5.4 pogodio Azerbejdžan (VIDEO)

Izvor: Danas, 03.Jul.2023

U Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, večeras se osetilo snažno podrhtavanje tla. Stanovnici glavnog grada počeli su da napuštaju svoje domove.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.