SB: Šteta od zemljotresa u Siriji 5,1 milijardi dolara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Mar.2023, 22:38

SB: Šteta od zemljotresa u Siriji 5,1 milijardi dolara

Sirija je pretrpjela štetu od 5,1 milijardu dolara u prošlomjesečnom snažnom zemljotresu koji je pogodio sjeverne djelove ove ratom razorene zemlje i jugoistočnu Tursku, saopštila je Svjetska banka 3. marta. U zemljotresu od 6. februara je poginulo najmanje 50.000 ljudi, uključujući oko 6.000 u Siriji, podaci su Ujedinjenih nacija. Desetine hiljada se i dalje vode kao nestale, a stotine hiljada je ostalo bez krova nad glavom. U izvještaju koji prenosi agencija Associated Press, Svjetska...
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Svetska banka: "Zemljotresi u Turskoj izazvali materijalnu štetu od oko 5,1 milijarde dolara u Siriji"

Izvor: Blic, 04.Mar.2023, 01:30

Katastrofalni zemljotresi koji su pogodili jug Turske, osim što su ubili više od 50.000 ljudi, u susednoj Siriji su naneli materijalnu štetu od oko 5,1 milijarde dolara, saopštila je danas Svetska banka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.