Reznikov: Broj žrtava na ukrajinskoj strani manji od poginulih u zemljotresu u Turskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2023, 17:55

Reznikov: Broj žrtava na ukrajinskoj strani manji od poginulih u zemljotresu u Turskoj

Ministar odbrane Ukrajine Oleksij Reznikov rekao je danas da su gubici na ukrajinskoj strani tokom rata sa Rusijom manji nego broj žrtava u zemljotresu koji je pogodio Tursku početkom februara i odneo više 50.000 života u toj zemlji.

"Naravno, imamo gubitke, jer ratujemo. Ali su manji nego ruski gubici. Ne mogu da dam tačnu brojku, ali mogu da vas uverim da je totalan broj manji nego broj poginulih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u razornom zemljotresu u Turskoj", rekao je Reznikov za španski "Razon", prenela je "Ukrajinska pravda".

On je dodao da ovo znači da je glavni cilj Ukrajine da sačuva živote svojih vojnika, dok, prema njegovim rečima, "Rusija svoje vojnike koristi kao topovsko meso".

"To je taktika za mlevenje mesa. Nije ih briga. Samo u Bahmutu Rusija dnevno ima ukupno 500 ubijenih i ranjenih", dodao je Reznikov.
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.