Registrovali smo zemljotres, prilično jak

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 07:03

"Registrovali smo zemljotres, prilično jak"

Zemljotres magnitude 4.0 pogodio je rano jutros Bosnu i Hercegovinu.

Kako je objavio Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC), epicentar zemljotresa bio je 20 kilometara jugozapadno od Trebinja. Osim u Bosni i Hercegovini, Hrvatska seizmološka služba takođe je registrovala zemljotres.

Oni su naveli da je zemljotres magnitude 4.0 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << registrovan rano jutros u Jadranskom moru, a epicentar je bio 2 kilometra južno od Dubrovnika, objavio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Kako je navedeno na sajtu EMSC, epicentar je bio na dubini od 4 kilometra i 84 kilometra jugoistočno od Mostara u BiH.

Seizmološka služba Hrvatske je saopštila da je jutros u 5 sati i 54 minuta zabeležen prilično jak potres sa epicentrom u BiH, 10 kilometara od Dubrovnika.

Magnituda zemljotresa je bila 4.0 prema Rihteru, a intenzitet u epicentru procenjen je na V stepeni EMS skale, navodi Seizmološka služba Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.