RADE ŠERBEDŽIJA OBIŠAO SRBE NA BANIJI: Potresen srušenim kućama i borbom za goli život (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 09:05

RADE ŠERBEDŽIJA OBIŠAO SRBE NA BANIJI: Potresen srušenim kućama i borbom za goli život (FOTO)

Rade Šerbedžija sa suprugom Lenkom Udovički juče je posetio Baniju

Razorni zemljotres jačine 6,2 po Rihteru koji je pogodio siromašno i zaboravljeno područje Banije 29. decembra prošle godine, većinski naseljeno srpskim stanovništvom, ostavio je iza sebe porušene kuće i uništen stočni fond od koga su lokalni stanovnici većinom živeli.

Rade Šerbedžija, danas u Majskim Poljanama Hvalaaaa ❤❤❤❤❤

Posted by Branka Bakšić Mitić >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << on Monday, March 1, 2021

Dosad je na više od 37.000 objekata prijavljena šteta, a u akciju pomoći uključila se i Srbija sa milion evra pomoći i donacijom mobilnih kontejnera, kao i Srpska pravoslavna crkva koja prikljupa i distribuiše pomoć ugroženom stanovništvu.

Juče je Majske Poljane, selo kraj Gline, u kojem je poginulo pet stanovnika u zemljotresu posetio i naš čuveni glumac Rade Šerbedžija sa suprugom rediteljkom Lenkom Udovički. Vidno potresen zatečenim stanjem, Rade Šerbedžija je obišao pogođena područja i razgovarao sa stanovništvom.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

MALI LAZAR PATRIJARHU REKAO NAJVEĆU ŽELJU I SVE OSTAVIO U SUZAMA: Iskrene reči dečaka koji je preživeo zemljotres (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2021, 08:30

Na pitanje koja mu je najveća neostvarena želja, dečak Lazar je rekao patrijarhu da mu je najveća želja se obnovi porušena kuća..Srpski patrijarh Porfirije posetio je ovih dana Baniju, područje u Hrvatskoj koje je najviše pogođeno zemljotresom, i obišao njene stanovnike koji su većinom Srbi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.