Psi spasioci iz Hrvatske učestvuju u potrazi za nestalima nakon razornog zemljotresa

Izvor: B92, 27.Nov.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psi spasioci iz Hrvatske učestvuju u potrazi za nestalima nakon razornog zemljotresa

Hrvatsko udruženje za obuku pasa spasilaca objavilo je na svojoj stranici na Fejsbuku da će njihovi psi učestvovati u potrazi za nestalima u Albaniji nakon što je ovu zemlju juče pogodio stravičan zemljotres.

"Idemo da radimo ono o čemu smo se obučavali prethodnih godina i nadali se da se nikad neće dogoditi", stoji u potpisu ispod objavljene fotografije na kojoj se nalazi labrador koji gleda prozor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aviona.

"Ovo je ono zbog čega vredno treniramo, a ujedno se nadamo da nikad nikome neće trebati naša pomoć... ali kada do toga dođe... spremni smo", poručili su iz grupe Spasioci KOSSP na Fejsbuku.

Po dolasku u Albaniju, psi su već ispunili svoj zadatak i detektovali osobu u zgradi u Draču koja je puna dva sprata potpunula u zemlju, prenosi Jutarnji.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.