Izvor: Danas, 20.Maj.2023, 10:04

„Posledice nestručnog ponašanja teške su po celo društvo“: Ekspert za prevenciju oružanog nasilja adolescenata o masovnoj pucnjavi u „Ribnikaru“

- Tragedija je nešto na šta se ne možete uticati: kada ljudi stradaju zbog erupcije vulkana, zemljotresa, poplave... na izvestan način i u saobraćajnom udesu, ali ovo što se dogodilo u školi "Vladislav Ribnikar" i mladenovačkim selima se moglo prevenirati. Na nasilje se može i mora uticati. Da biste izvršili masovno ubistvo, potrebno je jako puno raditi na tome. Čak i kada imamo jednog počinioca, imamo još mnogo onih koji su tome doprineli u dugom vremenskom periodu - kaže za Danas Aleksandar Weisner, ekspert za prevenciju oružanog nasilja adolescenata.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.