Pomoć za ugroženo stanovništvo Nepala

Izvor: RTS, 29.Jul.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć za ugroženo stanovništvo Nepala

Crveni krst Srbije je u okviru SMS akcije za pomoć ugroženom stanovništvu Nepala prikupio više od 428.000 dinara od građana, kompanija i preduzeća.
Novčane donacija uplaćivane su i na namenski broj tekućeg računa Crvenog krsta Srbije sa naznakom "Pomoć stanovništvu Nepala", dodaje se u saopštenju, prenosi Tanjug.

Crveni krst Srbije je sva prikupljena sredstva uplatio za humanitarni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << program nepalskom Crvenom krstu za pomoć stanovništvu Nepala koje je ugroženo posledicama zemljotresa.
Sredstva su prikupljena slanjem SMS poruka na humanitarni broj 2002 kod sva tri provajdera mobilne telefonije, navodi se u saopštenju Crvenog krsta Srbije u kom se dodaje da je vrednost pojedinačne poruke - donacije 50 dinara.
Kako se navodi, osnovne humanitarne aktivnosti nepalskog Crvenog krsta u saniranju posledica katastrofalnog zemljotresa su: obezbeđenje privremenog smeštaja stanovništvu, pružanje hitne zdravstvene pomoći i nege, obezbeđenje higijenskih uslova za život, distribucija novčane pomoći.
Crveni krst Srbije obaveštava da novčano doniranje i dalje traje i poziva sve građane da izraze svoju humanost i solidarnost sa ugroženim stanovništvom Nepala.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.