Pojavila se nova rupa u Hrvatskoj, približavaju se kućama

Izvor: B92, 13.Apr.2023, 23:06

Pojavila se nova rupa u Hrvatskoj, "približavaju" se kućama

Na hrvatskoj Baniji, u Mečenčanima, pojavila se nova rupa duboka nekoliko metara, a stare, koje su nastale nakon zemljotresa, i dalje čekaju sanaciju.

Nova rupa otvorila se u potoku u blizini kuća, a u vodu je propala ograda koja ga je delila od dvorišta.

Meštani procenjuju da je dublja od sedam metara, prenela je Srna. Nadležni od petka još nisu izašli na teren, a meštani su uznemirani što se nove rupe otvaraju i "približavaju" kućama, a stare još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu sanirane.

Jedna od prvih i najvećih koja se otvorila u Mečenčanima posle potresa nalazi se imanju Nikole Borojevića.

Ta rupa, koja se nalazi u blizini njegove kuće, od dana kada se pojavila proširila se od tri do četiri metra u krug.

Borojević smatra da su nadležne institucije zakazale i da rupa nije sanirana jer se dugo čekalo odobrenje da bi moglo da počne da se radi, a onda se predugo tražio najpogodniji i najjeftiniji izvođač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.