Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2023, 09:01

Počela erupcija vulkana na Islandu,nema izveštaja o žrtvama

Na jugozapadu Islanda je eruptirao vulkan nakon višenedeljnih intenzivnih zemljotresa, saopštio je meteorološki zavod te zemlje. Na poluostrvu Rejkjanes lokalne vlasti su proteklih dana evakuisale skoro 4.000 stanovnika grada Grindavik i zatvorile obližnju geotermalnu banju Plava laguna, dok je međunarodni aerodrom Rejkjavik, koji se nalazi u blizini, ostao otvoren, prenosi BBC.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erupcija vulkana na Islandu

Izvor: Danas, 19.Dec.2023

Na Islandu je noćas počela erupcija vulkana nakon višenedeljnih zemljotresa u oblasti južno od glavnog grada Rejkjavika, ali je Islandski meteorološki institut saopštio da bi intenzivna seizmička aktivnost mogla da počne da se stabilizuje.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.