POTRES OD 5,8 RIHTERA NA ISTOKU INDONEZIJE

Izvor: Kurir, 16.Nov.2011, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTRES OD 5,8 RIHTERA NA ISTOKU INDONEZIJE

DŽAKARTA - Zemljotres jačine 5,8 stepeni Rihterove skale pogodio je oblast Papue na istoku Indonezije, a za sada nema izveštaja da li je prouzrokovao žrtve i štetu.

Epicentar potresa bio je u kopnenom delu, 86 kilometara severno od grada Tanahmera, na dubini od skoro devet kilometara, saopštio je Američki geološki institut.

Indonežanski seizmološki centar javio je da je zemljotres bio jačine 6,2 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << stepena i da nije bilo izveštaja o njegovim posledicama.

Indonezija, najveći arhipelag na svetu, nalazi se na takozvanom pacifičkom "vatrenom krugu", na spojevima tri tektonske ploče, što je uzrok velikog broja vulkana i čestih zemljotresa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.