Ovako izgleda zemljotres u dubini Zemlje

Izvor: N1 televizija, 21.Apr.2017, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako izgleda zemljotres u dubini Zemlje

Posetioci planetarijuma Hajden u Njujorku imaju jedinstvenu mogućnost da otkriju kako zemljotresi izgledaju u unutrašnjosti Zemlje.

Geofizičar Ben Holcmani muzičar i dizajner zvukaDžejson Kendler napravili su šou korišćenjem animacije i podatke o zemljotresima koji su se zaista dogodili.

Oni su ubrzali zvuke koje zemljotresi emituju, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << obično na frekvenciji koja je suviše niska za ljudsko uho i pokazali kako Zemlja može da nastavi da zvonimesecima posle velikih zemljotresa.

Holcman i Kendler se nadaju da će njihovo istraživanje da pomogne boljoj bezbednosti u budućnosti.

: YouTube/National Geographic

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ovako izgleda zemljotres u dubini Zemlje (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Apr.2017, 12:45

Posetioci planetarijuma "Hajden" u Njujorku imaju jedinstvenu mogućnost da otkriju kako zemljotresi izgledaju u unutrašnjosti Zemlje...Geofizičar Ben Holcmani muzičar i dizajner zvuka Džejson Kendler napravili su šou korišćenjem animacije i podatke o zemljotresima koji su se zaista dogodili...Oni...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.