OVO JE BILO NEOBIČNO Misterija drugog razornog zemljotresa u Turskoj: Šef EMSC otkriva šta se dogodilo - To nije bio naknadni potres!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2023, 08:20

"OVO JE BILO NEOBIČNO" Misterija drugog razornog zemljotresa u Turskoj: Šef EMSC otkriva šta se dogodilo - To nije bio naknadni potres!

Seizmolog Bosu rekao je da se kod drugog jako snažnog potresa u Turskoj nije radilo o naknadnom potresu.

Drugi razoran potres od 7.5 u Turskoj bio je neobičan događaj kojeg je aktivirao prvi potres, rekao je seizmolog, šef EMSC-a Remi Bosu za Skaj njuz.

Bosu je izjavio da je zemljotres koji je nakon prvog katastrofalnog potresa od 7.8 pogodio Tursku i Siriju bio na drugom sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << raseda.

- Tradicionalno ono što opažamo je da imamo glavni udar, a zatim imamo naknadne potrese koji slede duž iste zone loma. Niže su magnitude i blizu su prostorno - rekao je Bosu i dodao da se kod drugog jako snažnog potresa u Turskoj nije radilo o naknadnom potresu.

- Bio je gotovo jednako jak kao prvi udar i na drugom je sistemu raseda. To je potpuno drugačiji sistem. To nije naknadni potres, to je drugi potres koji je izazvao prvi. Ovo je neobično, ovo zovemo sledom potresa - rekao je šef EMSC-u Remi Bosu.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.