OBUKA GRADONAČELNIKA ZA REAGOVARNJE U VANREDNIM SITUACIJAMA

Izvor: Kurir, 23.Maj.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBUKA GRADONAČELNIKA ZA REAGOVARNJE U VANREDNIM SITUACIJAMA

BEOGRAD - Obuka za reagovanje u vanrednim situacijama - požarima, poplavama, zemljotresima, namenjena gradonačelnicima 25 gradova biće organizovana sutra u Beogradu. Jednodnevni skup otvoriće načelnik Sektora Ministarstav unutrašnjih poslova za vanredne situacije Predrag Marić, najavio je danas MUP.

Zakonom o vanrednim situacijama uloge i odgovornosti lokalnih samouprava u vanrednim situacijama su promenjene.

Gradonačelnici i predsednici opština su po funkciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << komandanti štabova za vanredne situacije sa novim ovlašćenjima i odgovornostima.

Cilj obuke je jačanje kapaciteta gradskih štabova i uspostavljanje modernog sistema reagovanja i upravljanja u vanrednim situacijama na lokalnom nivou.

Obuka se organizuje u saradnji sa Programom USAID-a za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijama i jačanje ekonomske sigurnosti, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevreme u Novom Pazaru, situacija se normalizuje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2011

NOVI PAZAR -..U poplavljenom području Novog Pazara situacija se normalizuje i opasnosti po život građana nema, rekao je večeras šef sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić...On je objasnio da je oko 200 kuća bilo ugroženo bujičnom poplavom, koja je počela da se povlači veoma...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Obilne padavine u Novom Pazaru i Prokuplju

Izvor: Beta, 24.Maj.2011, 12:15

BEOGRAD, 24. maja 2011. (Beta) - Bujične poplave nastale usled obilnih padavina pričinile su štetu i ugrozile veliki broj stambenih objekata u opštinama Novi Pazar i Prokuplje, saopšteno je u utorak iz Ministarstva unutrašnjih poslova...U poplavama nema povredjenih i stradalih, a pripadnici vatrogasno-spasilačkih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.