Novi zemljotres u Kosjeriću

Izvor: Večernje novosti, 09.Mar.2015, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zemljotres u Kosjeriću

KOSJERIĆ - U regionu Kosjerića jutros u 01.21 časova po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 2,5 jedinica Rihterove skale, objavljeno je jutros na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda (RSZ). Intenzitet zemljotresa u epicentru procenjen je na tri-četiri stepena Merkalijeve skale. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti. Prethodno je u regionu Kosjerića u nedelju uveče registrovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zemljotres magnitude 4,6 stepeni Rihterove skale, rečeno je Tanjugu u RSZ. Predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić izjavio je danas da je u zemljotresu koji je nedelju uveče zahvatio region te opštine oštećeno 100 kuća."Prve informacije govore da ima štete, pogotovo na rubnom delu opštine, u Ražani i selu Mrčičhi i negde oko 100 kuća je oštećeno. Šteta je prema prvim procenama od pet do 10 hiljada evra", rekao je on u jutarnjem Dnevniku RTS-a.Stručne komisije će, kako je najavio, danas obići nekoliko sela nakon čega će biti precizno utvrđena visina štete."Procena je oko 100 kuća, ali neće se na tome završiti, jer ima delova gde je veliki sneg i gde nemamo još pristup", rekao je on. Zemljotres, čiji je epicentar bio u selu Mrčići kod Kosjerića, osetio se u celoj zapadnoj Srbiji - Užicu, Požegi, Čačku, Lučanima..., ali i u Beogradu, Obrenovcu i drugim mestima.Da podsetimo, RSZ je 2. marta, takođe, registrovao zemljotres u području Kosjerića.VLADA ĆE POMOĆI KOSJERIĆUVlada Srbije će pomoći opštini Kosjerić koju je pogodio zemljotres, a prva procena štete biće poznata u utorak, rekao je ministar za vanredne situacije Velimir Ilić.Ministar je u izjavi Tannjugu upozorio da je na tom području moguće ponavljanje zemljotresa i apelovao na građane koji žive u starijim objektima da budu oprezni."Zemljotres je oštetio neke objekte, ima desetak objekata sa pukotinama i više starijih kuća kojima je pao dimnjak ili su urušene", naveo je Ilić.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

2,5 PO RIHTERU: Još jedan slabiji zemljotres kod Kosjerića

Izvor: Kurir, 09.Mar.2015

BEOGRAD - Zemljotres magnitude 2,5 Rihterove skale dogodio se u 1.21 u regionu Kosjerića..."Intenzitet u epicentru procenjen je na III-IV stepena Merkalijeve skale...Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti", navodi se na sajtu Republičkog seizmološkog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.