Izvor: RTS, 10.Jan.2021, 16:12

Novi potres kod Petrinje jačine 3,8 Rihtera

Seizmografi hrvatske Seizmološke službe zabeležili su u 12.58 sati novi zemljotres jačine 3,8 prema Rihteru nedaleko od Petrinje.
Epicentar potresa bio je potresa bio je 18 kilometara jugozapadno od Petrinje i 43 kilometra  jugoistočno od Zagreba, prenosi Hina.
Od razonog zemljotresa jačine 6,3 jedinica Rihtera koje se dogodio 29. decembra, to područje pogodila je serija slabijih potresa.
Prethodni kraći potres od 4,5 jedinica zabeležen je u subotu uveče sa epicentrom 15 kilometara jugozapadno od Siska.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HRVATSKO TLO NE MIRUJE: U Petrinju skoro 1.000 zemljotresa za dve nedelje, a stručnjaci upozoravaju na novu APOKALIPSU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2021

Područje Petrinje je od kraja prošle godine do sada pogodilo više od 750 potresa...Prvi udar, koji je bio uvod u razorni zemljotres magnitude 6,3 stepena po Riheru, dogodio se dan ranije, 28. decembra...Onih snažnijih, magnitude veće od 3 stepena prema Rihteru do sada je bilo 79, a 13 je imalo magnitudu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.