Izvor: Mondo, 23.Sep.2017, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi jak zemljotres u Meksiku!

Meksiko je potresao jak zeljotres jačine 6, 2 stepeni po Rihteru, samo pet dana posle razornog zemljotresa koji je, prema poslednjim podacima, odneo 293 žrtve.

Foto: Ilustracija MONDO/Mario Milojević

Za sada još nema izveštaja o žrtvama i šteti najnovijeg zemljotresa koji je pogodio Meksiko.

Direktor nacionalne agencije za civilnu zaštitu Luis Felipe Puente ranije danas izjavio je da je potvrđena smrt 293 osobe nastradale u zemljotresu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jačine 7,1 po Rihteru koji je u utorak pogodio centralni Meksiko.

Više od polovine žrtava, odnosno 155 osoba, poginulo je u Meksiko Sitiju, dok su 73 osobe poginule u Morelosu, 45 u Puebli i 13 u saveznoj državi Meksiko, te šest u dve južne

države, preneo je radio Slodna Evropa.

I dalje su u toku spasilački napori kako bi se pronašle osobe zarobljene u srušenim zgradama, rekao je Puente u intervjuu za lokalnu radio stanicu.

Spasilačkim naporima su se pridružili specijalizovani spasilački timovi iz Japana, Izraela, El Salvadora, Ekvadora i Sjedinjenih Američkih Država.

Uskoro opširnije...
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.