Novi jači zemljotres u okolini Siska i Petrinje

Izvor: Beta, 07.Jan.2021, 21:25

Novi jači zemljotres u okolini Siska i Petrinje

Područje Banije u Hrvatskoj koje i dalje podrhtava večeras je pogodio zemljotres jačine 3,9 po Rihteru.Seizmološka služba Hrvatske registrovala je prilično jak zemljotres u 18.24 s epicentrom devet kilometara zapadno-jugozapadno od Siska.Prethodno je na istom području u 14.28 registrovan zemljotres jačine 3,3, a nešto iza podneva 3,8 po Rihteru.Potres u 18.24 bio je 57. koji se osetio u poslednja 73 časa.Medju njima je najjači bio sinoć u okolini Petrinje, jačine 5,0 po Rihteru i on je dodatno oštetio neke od objekata u pogodjenom području.Tlo u centralnoj Hrvatskoj neprestano podrhtava od razornog zemljotresa 29. decembra, jačine 6,2 po Rihteru, što stvara dodatne teškoće i nemir kod gradjana u najteže pogodjenim mestima, Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima.U razornom potresu poginulo je sedam osoba s područja Banije, a brojni objekti su oštećeni u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima, ali i u Zaprešiću kod Zagreba i u glavnom gradu koji je teško stradao u jakom zemljotresu u martu.Brojni stanovnici Banije ostali su bez domova. Prema najnovijim informacijama, za one koji ne žele da napuste kuće potrebno je obezbediti još oko 1.000 kontejnera za smeštaj.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

PONOVO SE TLO ZATRESLO U SISKU! Novi zemljotres pogodio već razoreno područje Hrvatske

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2021, 16:59

Sisak je pogodio novi zemljotres jačine 3.1 po Rihteru..Danas se u 15.19 na području Siska osetio potres magnitude 3.1, javio je EMSC...M3.1 #earthquake (#potres) strikes 14 km SW of #Sisak (#Croatia) 5 min ago. Read eyewitnesses' stories & share yours: https://t.co/7d1T4ch6dF..— EMSC (@LastQuake)...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.