Novi jači potres u Kaliforniji, ima povređenih

Izvor: RTS, 06.Jul.2019, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi jači potres u Kaliforniji, ima povređenih

Jug Kalifornije pogodio je novi zemljotres, jačine 7,1 jedinica Rihterove skale. Povređeno nekoliko osoba. Dan ranije isto područje potresao je udar jačine 6,4 jedinica, koji je označen kao najjači u poslednjih 20 godina u tom području.
Epicentar je bio oko 240 kilometara od Los Anđelesa, a mediji prenose da je oštetio i puteve. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

U blizini epicentra, zgrade su oštećene, kuće su se tresle, pojavile su se pukotine u temeljima i rušili su se zidovi. Izbilo je i više požara.
Nekoliko osoba lakše je povređeno.

Nakon potresa prijavljeni su nestanci struje u nekim domaćinstvima. 
Prethodni potres, koji se dogodio u četvrtak, bio je na dubini od skoro 11 kilometara. Seizmolozi su već nakon prvog udara upozoravali da se potresi mogu nastaviti duže vreme.
Kalifornija je podložna zemljotresima jer se nalazi na trusnom području San Andreas.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najjači zemljotres u proteklih 20 godina pogodio Kaliforniju

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jul.2019

LOS ANĐELES - Novi zemljotres pogodio je Južnu Kaliforniju i uznemirio tamošnje stanovništvo. Bilo je najjače podrhtavanje tla u protekle dvije decenije magnitude 7,1 stepen po Rihteru, javljaju američki mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.