Najmanje 350 osoba poginulo u zemljotresu u Ekvadoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2016, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanje 350 osoba poginulo u zemljotresu u Ekvadoru

Najmanje 350 osobe poginulo je u snažnom zemljotresu koji je u subotu uveče pogodio Ekvador, saopštio je u kasno sinoć predsednik Ekvadora Rafael Korea novi bilans žrtava.

"Broj žrtava će verovatno još da raste", dodao je Korea.

Potpredsednik Ekvadora Horhe Glas izjavio je u nedelju da ima žrtava u gradovima Manti, Portoviehu i Gvajakilu, koji se nalaze na nekoliko stotina kilometara od epicentra potresa.

Više od 10.000 vojnika poslato je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ugrožena područja i oni učestuvuju u akciji spasavanja, a najmanje 4.600 policajaca poslato je u grad Muisne koji je najteže pogođen zemljotresom.

Epicentar najjačeg zemljotresa u toj zemlji od 1979. godine, magnitude 7,8 stepeni, bio je na 27 kilometara jugoistočno od Muisne, slabo naseljenog područja koje je popularno među turistima.

Odmah posle potresa Korea je proglasio vanredno stanje u zemlji i pozvao građane da budu u pripravnosti.

Više stotina naknadnih potresa u Ekvadoru

Više od 200 naknadnih potresa usledilo je u Ekvadoru noćas posle snažnog zemljotresa u kojem su stradale najmanje 272 osobe.

Ekvadorski institut za geofiziku saopštio je da je noćas bilo 230 naknadinih potresa magnitude od 3,5 do 6,1.

Većina potresa bila je na pacifičkoj obali blizu mesta Pedernales i Manta koja su bila teško pogođena u zemljotresu magnitude 7,8 koji je uzdrmao Ekvador u subotu.

Predsednik Ekvadora Rafael Korea upozorio je da bi broj žrtava mogao biti veći od 272 zasad potvrđene poginule osobe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Najmanje 272 mrtvih u zemljotresu u Ekvadoru

Izvor: Radio 021, 18.Apr.2016

Najmanje 272 osobe poginule su u snažnom zemljotresu koji je u subotu uveče pogodio Ekvador, saopštio je u kasno sinoć predsednik Ekvadora Rafael Korea novi bilans žrtava..."Broj žrtava će verovatno još da raste", dodao je Korea...Potpredsednik Ekvadora Horhe Glas izjavio je u nedelju da ima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.