Najmanje 15 mrtvih u zemljotresu u Avganistanu

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 13:33

Najmanje 15 mrtvih u zemljotresu u Avganistanu

Najmanje 15 ljudi je poginulo, a 40 povređeno u zemljotresu koji je pogodio danas severozapad Avganistana, saopštili su zvaničnici.

Broj žrtava i povređenih zasnovan je na prvim podacima iz najteže pogođene oblasti Zinda Jan u provinciji Herat, naveo je portparol ministarstva za vanredne situacije, prenosi Rojters.

Jačina potresa u epicentru iznosila je 6,2 stepeni po Rihteru, saopštio je Nemački >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istraživački centar za geonauke (GFZ).

Zemljotres je bio na dubini od 10 km, dodaje se u izveštaju GFZ, prenosi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje 15 osoba poginulo u nekoliko jakih zemljotresa u Avganistanu

Izvor: Danas, 07.Okt.2023

U zemljotresu jačine 6,3 stepena i nekoliko naknadnih potresa na zapadu Avganistana najmanje 15 osoba je poginulo, a oko 40 ranjeno, saopštile su danas tamošnje vlasti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.