NOVI ZEMLJOTRES U SRBIJI: Tresla se Kikinda!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI ZEMLJOTRES U SRBIJI: Tresla se Kikinda!

Epicentar zemljotresa bio je na dubini od 12 kilometara

Aparati Seizmološkog zavoda registrovali su tokom noći u okolini Kikinde zemljotres jačine 3,2 stepen Rihterove skale.

Kako je navedeno na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda u 01:28 časova po lokalnom vremenu registrovan je zemljotres magnitude 3.2 jedinica Rihterove skale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u regionu mesta Kikinda.

.

Intezitet u epicentru procenjen je na IV-V stepena Merkalijeve skale, a takvi zemljotresi ne izazivaju materijalnu štetu na objektima.

Zemljotres su osetili i mnogobrojni meštani Kikinde koji su o tome diskutovali na društvenim mrežama.

Noćas oko 1:30h, pre manje od pola sata, u neposrednoj blizini Kikinde na dubini od oko 15km zabeležen je zemljotres jačine 3.3 jedinica Rihterove skale. Intenzitet u epicentru procenjen je na IV-V stepena Merkaliejeve skale. pic.twitter.com/nwB9zEL25Y

— VojvodinaMeteo (@VojvodinaMeteo) December 17, 2019

Od 26. novembra tlo na Balkanu se ne smiruje. Serija potresa počela je zemljotresima koji su 26.11. u ranim jutarnjim satima pogodili Albaniju, i pričinili ogromnu materijalnu štetu, ali i odneli veliki broj žrtava. Nakon ovih zemljotresa u Albaniji, tlo da Balkanu je danima podrhtavalo, a zemljotresi su pogađali Grčku, više puta Albaniju, Crnu Goru, Republiku Srpsku, Bosnu i Hercegovinu, a tlo je podrhtavalo i u Srbiji.

U slučaju zemljotresa postoje određene mere predostrožnosti koje možete preduzeti kako biste se zaštitili. Različite mere možete preduzeti ukoliko ste za vreme zemljotresa unutra, napolju, u vozilu, a posebni postupci postoje i u periodu nakon zemljotresa ili tokom evakuacije.

Više o tome možete pročitati u posebnoj vesti KLIKOM OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.