NOVI ZEMLJOTRES U AVGANISTANU: Udar od 4,3 stepena po Rihteru u blizini granice sa Pakistanom

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2022, 17:04

NOVI ZEMLJOTRES U AVGANISTANU: Udar od 4,3 stepena po Rihteru u blizini granice sa Pakistanom

Zemljotres jačine 4,3 stepena Rihterove skale dogodio se u blizini veb stranice Geološkog zavoda SAD u blizini granice Pakistana i Avganistana u petak u 3:43 sata po srednjeevropskom vremenu.

Zemljotres jačine 4,3 stepena Rihterove skale dogodio se u blizini veb stranice Geološkog zavoda SAD u blizini granice Pakistana i Avganistana u petak u 3:43 ujutro po srednjeevropskom vremenu.

Pet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osoba je poginulo u petak u istočnom Avganistanu u novim zemljotresima koji su u sredu pogodili oblast blizu epicentra razornog zemljotresa jačine 6,1 stepen po Rihterovoj skali, rekao je visoki avganistanski zvaničnik.

- Još jedan zemljotres dogodio se jutros u Paktici u okrugu GaJan, prema prvim informacijama, pet osoba je poginulo - rekao je za Rojters portparol avganistanskog ministarstva zdravlja Šarafat Zaman.

Avganistanske vlasti završile su potragu za preživjelima u zemljotresu u kojem je u srijedu poginulo 1.000 ljudi, rekao je u petak visoki zvaničnik. On je dodao da su zalihe lekova i drugih sanitetskih vozila neadekvatne.

Oko 2.000 ljudi je povređeno, a 10.000 kuća je delimično ili potpuno uništeno u zemljotresu u sredu u zabačenoj oblasti blizu granice sa Pakistanom, rekao je za Rojters Mohamed Nasim Hakani, portparol ministarstva za katastrofe.

- Operacija potrage je završena, 1.000 je mrtvih, a oko 2.000 je povređeno, sa teškim ili površinskim povredama - rekao je Hakani.

On nije objasnio zašto je potraga za preživelima obustavljena posle otprilike 48 sati.

Zemljotres magnitude 6,1 pogodio je područje oko 160 kilometara jugoistočno od Kabula, gusto naseljenog regiona koji je često bio poprište decenija rata u Avganistanu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.