NOVI BILANS KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA U TURSKOJ: Povećao se broj žrtava

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2020, 00:43

NOVI BILANS KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA U TURSKOJ: Povećao se broj žrtava

Gotovo 900 osoba je povređeno u potresu jačine 6,6 stepeni po Rihteru koji je pogodio turski Izmir i grčko ostrvo Samos

Prema poslednjim podacima, u zemljotresu koji je u petak pogodio Tursku i Grčku poginulo je najmanje 37 osoba, a među žrtvama je i dvoje dece, saopštili su turski bezbednosni izvori.

Bezbednosni zvaničnici su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rekli da je dvoje maloletnika preminulo na grčkom ostrvu Samos nakon što se na njih srušio zid.

Mnogi ljudi u Izmiru su živi izvučeni iz ruševina, ali su preminuli usled zadobijenih povreda.

, a stotine ih je ostalo bez krova nad glavom.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas je obećao da će napraviti kuću svakom građaninu Izmira čiji dom je uništen u potresu.

Nekoliko zgrada u Izmiru je potpuno srušeno, a brojni spasilački timovi i dalje pretražuju teren.

Prema izveštajima turskih medija, opsežne spasilačke akcije trenutno se sprovode na 17 lokaliteta u Izmiru, gde je došlo do rušenja stambenih zgrada.

Do sada je uspešno spaseno stotinu ljudi, kao i brojne životinje, odnosno kućni ljubimci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.