Mešihat proglasio Nedjelju pomoći ugroženima od zemljotresa

Izvor: SandzakPress.net, 08.Feb.2023, 13:00

Mešihat proglasio Nedjelju pomoći ugroženima od zemljotresa

Povodom katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio dijelove Turske i Sirije, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji proglasio je NEDJELJU POMOĆI UGROŽENIMA OD ZEMLJOTRESA. Tim povodom, pored džumanske sergije u petak 10. februara, zainteresirani svoje dobrovoljne priloge mogu uplatiti u blagajnu Mešihata, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Centra za humanitarni rad Hajrat i svim medžlisima Islamske zajednice u Srbiji do 16. februara. – Ovo je naš poziv našim vjernicima da uzmu učešće. U ovoj akciji treba odskočiti u smislu rezultata koji se očekuju kako bismo bili u prilici što prije usmjeriti sredstva prema Republici Turskoj da bi se obezbijedilo sve što je neophodno na pogođenim prostorima. U petak će biti organizirana sergija u svim našim džamijama nakon džume namaza gdje će svi prisutni biti u mogućnosti da doniraju sredstva . Također, imat će i mogućnost uplate na blagajni bilo kojeg Medžlisa IZ u Sandžaku i Srbiji, CHR Hajrata, kao i preko naših džemata u dijaspori. Svakako, i ustanove Islamske zajednice bit će uključene u ovu akciju na nivou uposlenih, studenata, učenika jer je ovo prilika da svi damo svoj doprinos, bez obzira koliko, jer Allah, dž.š. vrednuje naša djela prema našim namjerama i mogućnostima. Kako se sredstva budu slivala u blagajnu Mešihata dostavit ćemo ih preko pouzdanih kanala a u tom pravcu djelovat ćemo zajedno s Rijasetom IZ u BiH posredstvom nadležnih uprava koje se bave pitanjem pomoći. Tako ćemo i garantovati da će obezbijeđena sredstva doći do onih kojima su potrebna, koji su unesrećeni i najviše pogođeni, kaže između ostalog dr. Rešad ef. Plojović zamjenik predsjednika Mešihata IZ u Srbiji gostujući u Jutarnjem programu Sandžak TV. The post Mešihat proglasio Nedjelju pomoći ugroženima od zemljotresa appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Mešihat Islamske zajednice prikuplja pomoć ugroženima od zemljotresa u Turskoj i Siriji

Izvor: Danas, 08.Feb.2023

Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji proglasio je „Nedelju pomoći ugroženima od zemljotresa“, u okviru koje će biti prikupljena pomoć za pogođene područja u Turskoj i Siriji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.