MOGUĆI SU NOVI ZEMLJOTRESI! Seizmolog otkrio šta možemo da očekujemo u narednim danima

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2023, 14:53

MOGUĆI SU NOVI ZEMLJOTRESI! Seizmolog otkrio šta možemo da očekujemo u narednim danima

Dežurni seizmolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Đorđe Šušić, rekao je da je potres bio jačine tačno četiri stepena Rihterove skale i dogodio se u 12:11 minuta

Dežurni seizmolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Đorđe Šušić rekao je da su mogući i naknadni potresi posle zemljotres jačine 4 stepena po Rihteru koji se danas dogodio u okolini Paraćina.

Šušić je rekao da je potres bio jačine tačno četiri stepena Rihterove >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skale i dogodio se u 12:11 minuta.

- Tlo se zatreslo oko desetak kilometara od Paraćina. Za sada nemamo prijavljenu materijalnu štetu niti neke vesti o eventualnim povredama građana. Zemljotresi ove jačine uglavnom mogu da proizvedu manju materijalnu štetu na trošnijim objektima. Recimo opadanje maltera sa fasada starijih zgrada ili kuća - rekao je seizmolog.

Šušić je naglasio da su građani zvali Seizmološki zavod malo posle potresa.

- Hteli su da čuju o čemu se radi i mi smo ih izvestili. Zvali su nas meštani koji žive u pogođenom području, ali nema potrebe za panikom. Niko nije prijavio neki problem niti očekujemo to - naglasio je Šušić.

On je istakao da je moguće da će se u narednim danima ili nedeljama ponoviti potresi u okolini Paraćina, ali će oni biti manje amplitude.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.