Kraj potrage za preživelima,10.000 kuća uništeno

Izvor: B92, 24.Jun.2022, 08:41

Kraj potrage za preživelima,10.000 kuća uništeno

Vlasti u Avganistanu obustavile su danas potragu za preživelima nakon zemljotresa, u kojem je poginulo više od 1.000 ljudi, saopštio je talibanski zvaničnik.

Oko 10.000 kuća je delimično ili potpuno uništeno u zemljotresu u sredu na jugoistoku zemlje na granici sa Pakistanom, rekao je za Rojters Mohamed Nasim Hakani, portparol ministarstva za upravljanje katastrofama.

Talibani su apelovali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na međunarodnu zajednicu da pošalje pomoć Avganistanu nakon što je u razornom potresu magnitude 6,1 stepen po Rihteru poginulo više od 1.000 ljudi, a najmanje 1.500 povređeno.

Broj zatrpanih u ruševinama nije poznat, pa se strahuje da bi konačan broj žrtava mogao da bude mnogo veći, preneo je BBC.

Potresom je najteže pogođena jugoistočna pokrajina Paktika, a Ujedinjene nacije pokušavaju svima da obezbede hitno sklonište i pomoć u hrani

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Avganistan: Kraj potrage za preživelima, 10.000 kuća uništeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2022

Vlasti u Avganistanu obustavile su danas potragu za preživelima nakon zemljotresa, u kojem je poginulo više od 1.000 ljudi, saopštio je visoki talibanski zvaničnik Mohamed Nasim Hakani...Oko 10.000 kuća je delimično ili potpuno uništeno u zemljotresu u sredu na jugoistoku zemlje na granici sa...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.