KONCERT IZ PAKLA: Izazvan zemljotres razorne jačine - Publika jedva spasila živu glavu na nastupu Tejlor Svift

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2023, 14:54

KONCERT IZ PAKLA: Izazvan zemljotres razorne jačine - Publika jedva spasila živu glavu na nastupu Tejlor Svift

Nije prvi put da se nešto poput ovoga događa...

Nekada senzacija kantri muzike, a danas pop zvezda Tejlor Svift krčila je svoj put do slave u početku kao smerni devojčurak, koja je kao kantautorka pevala o ljubavi i odnosima sa bivšim momcima, vremenom je postala prava vamp devojka, pomalo mračna i buntovna, ali od muzike, kvalitetne produkcije i videografije nikada nije odustala, naprotiv.

Horde fanova širom sveta koji pomno prate svaki njen korak, podigli su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je na pijedestal i u svakoj drami koja je nastala sa drugim selebriti imenima (a bilo ih je, moramo priznati) štitili je i opravdavali. Za uzvrat, od nje su uvek dobijali najsvežiji zvuk, spotove, albume i koncerte u kojima su mogli da uživaju i zaborave na sve teskobe realnosti. Jedan takav koncert izazvao je kontroverze, upravo zbog njenih fanova koji su izazvali opštu pometnju i doveli u opasnost sopstvene živote.

SIJETL - Nastupi pevačice Tejlor Svift na turneji "Eras" u Lumen Fildu u pomenutom gradu 22. i 23. jula izazvali su seizmičku aktivnost ekvivalentnu zemljotresu jačine 2.3 stepeni Rihtera.

Kako prenose američki mediji, lokalni seizmometar otkrio je aktivnost koju su izazvali posetioci koncerta.

Svift je rasprodala obe večeri u Sijetlu, a na drugom nastupu bio je prisutan 72.171 obožavalac, pa je time srušen rekord ovog stadiona od 70.000 gledalaca, koji je postavio bend U2 2011.

Njena turneja Eras jedna je od najskupljih ikada, a spekuliše se da vredi preko neverovatnih 100 miliona američkih dolara.

Ovo nije ni prvi, verujemo ni poslednji put da se pevačica dovodi u vezu sa skandalima. Prisetimo se samo kako je pre nekoliko godina ušla u otvoreni sukob sa reperom Kanje Vestom, starletom Kim Kardašijan, ali i pevačicom Kejti Peri. Kako se tada spekulisalo, pomenute javne ličnosti su Tejlor okarakterisale kao zmiju, smatravši das je zarad slave svima spletkarila iza leđa, te do vrha muzičke industrije došla na način koji nije nimalo pošten.

Pevačica je tada nakon svih napada medija, njenih kolega i ostalih javnih ličnosti, odlučila da se povuče na određeni period. Ono što je usledilo nakon toga, bio je pravi kambek (povratak) na scenu sa albumom koji je bio do najsitnijih detalja osmišljen, počevši od tekstova, melodija, pa sve do vizuelnog izražaja - spotova, kostima i kampanje. Tada je uspela sav publicitet da preokrene u svoju korist i pokupi mnoštvo prestižnih muzičkih nagrada.

Takođe, zabavno-tematski park "Evermore", koji se nalazi u američkoj saveznoj državi Juta, tužio je Tejlor Svift zbog imena albuma. Razlog za tužbu su našli u činjenici da je Svift svoj posljednji album nazvala istim imenom "Evermore".

U parku tvrde da su im time povrijeđena prava jer je u pitanju njihov zaštitni znak, da je to dovelo do zbrke jesu li park i album povezani, te da je to uticalo na internet pretraživanje njihove veb stranice nakon što je album objavljen. Od Tejlor Svift traže dva miliona odštete.

Iz priloženog se moglo videti koliko je drame prate, ali to je verujemo potpuno očekivano kada se radi o istaknutim ličnostima savremenog doba. Kao što smo već pomenuli, verujemo da će se u budućnosti još sličnih situacija dogoditi, ako ne sa istim ili sličnim, onda zasigurno sa novim akterima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.