Jak zemljotres u Španiji, sedam osoba poginulo

Izvor: Studio B, 11.Maj.2011, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres u Španiji, sedam osoba poginulo

Najmanje sedam osoba poginulo je u zemljotresu jačine 5,1 stepen Rihterove skale koji je večeras pogodio jugoistok Španije, rekao je gradonačelnik Lorke gde se potres najjače osetio.

Prethodno je ministarstvo za unutrašnje poslove saopštilo da su u zemljotresu stradale četiri osobe, kao i da je španska vlada na mesto nesreće poslala vojnu jedinicu za hitne intervencije.

"Ministarstvo za unutrašnje poslove potvrdilo je smrt četiri osobe", navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ministarstva. Šef španske vlade Hoze Luis Rodriges Sapatero naredio je da se u oblast Lorke koja je pogođena zemljotresom pošalje vojna jedinica za hitne intervencije, navodi se na internet sajtu vlade.

Zemljotres je registrovan u 18.47 u oblasti Lorke, malom gradu na jugoistoku Španije. Prethodno je oko 17.00 isti region potresao zemljotres manje jačine (4,4 stepena).

Televizija je prikazala snimke srušenih starijih zdanja u Lorki.

Nešto kasnije, u trenutku kada su uspaničeni stanovnici izleteli na ulice okupljajući se na trgu, ispred njih se u trenutku dok su kamere bile uključene srušio zvonik crkve.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.