Izvor: Radio 021, 18.Jun.2019, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres u Japanu

Zemljotres jačine 6,7 pogodio je danas okrug Jamagata, na severoistoku Japana, nakon kojeg je izdato upozorenje od cunamija, a prvi talas pogodio je obalu ostrva Avašima, saopštila je japanska Meteorološka služba.

Talas je pogodio i obalu Sakate koja se nalazi u okrugu Jamagata, ali za sada nema podataka o većoj materijalnoj šteti.

Zemljotres se dogodio oko 22.20 sati po lokalnom vremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na dubini od oko 14 kilometara, a pojedini stanovnici su rekli da nikada nisu osetili toliko jak zemljotres.

Šef kabineta japanskog premijera Šinzo Abea, Jošhide Suga izjavio je da nema podatke da je bilo problema na nekoj nuklearki u Japanu.

Zbog zemljotresa, koji se smatra jednim od jačih, budući da je u Japanu skala za zemljotrese do 7, bez struje je ostalo skoro 10.000 domaćinastava u dva okruga, dok je železnički saobraćaj obustavljen u okruzima Jamagata, Akita i Džoecu.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu,   Cunami u Japanu,   Japan,   Cunami

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zemljotres jačine 6,7 pogodio Japan, cunami pogodio Avašimu

Izvor: Blic, 18.Jun.2019

Zemljotres jačine 6,7 pogodio je danas okrug Jamagata, na severoistoku Japana, a nakon što je izdato upozorenje od cunamija, prvi talas je pogodio obalu ostrva Avašima, saopštila je japanska Meteorološka služba.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.