Jak zemljotres u Čileu

Izvor: RTS, 24.Mar.2014, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres u Čileu

Zemljotres jačine 6,0 stepeni Rihterove skale pogodio je severozapadnu obalu Čilea i to je bio najmanje sedmi potres koji je uzdrmao region proteklih dana.

Severozapadnu obalu Čilea pogodio je i zemljotres jačine 6,0 stepeni Rihterove skale i to je bio najmanje sedmi potres koji je uzdrmao region proteklih dana.

Kako je javio je Rojters, lokalne vlasti su saopštile da zemljotres nije pričinio veću štetu, niti je izdata opasnost zbog cunamija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Epicentar potresa bio je na dubini od 35 kilometara ispod nivoa mora, a 87 kilometara od mesta Ikuikue.

Istu oblast zadesio je 17. marta zemljotres jačine 6,7 stepeni Rihterove skale, kada je iz predostrožnosti evakuisano više od 100.000 ljudi.

Čile se nalazi na jednom od najtrusnijih područja u svetu. Zemljotres jačine 8,8 stepeni Rihterove skale i nakon toga cunami pogodili su tu zemlju 2010. godine i tada je poginulo više od 500 ljudi, uništeno 220.000 kuća, a pričinjena je i druga šteta u priobalju.

Najjači zemljotres registrovan u Čileu, jačine 9,5 stepeni Rihtera, dogodio se 1960. godine i tada je poginulo više od 5.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jak zemljotres u Čileu

Izvor: Akter, 24.Mar.2014

Jak zemljotres jačine 6,0 stepeni Rihterove skale pogodio je severozapadnu obalu Čilea i to je bio najmanje sedmi potres koji je uzdrmao region proteklih dana

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.