Izvor: RTS, 04.Mar.2021, 16:48

Jak zemljotres na Novom Zelandu, moguć nastanak cunamija

Zemljotres jačine 7,3 stepena pogodio je Novi Zeland, saopštio je Seizmološki savez SAD. Izdato je i upozorenje za mogući cunami.
Epicentar zemljotresa je severoistočno od Novog Zelanda, a vlasti ove ostrvske zemlje su upozorile građane koje žive blizu obale da se što pre popnu na obližnja brda.

Cunami se može formirati na 270 kilometara od epicentra zemljotresa, saopštio je Pacifički centar za upozorenje od cunamija.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMATIČNE SCENE SA NOVOG ZELANDA NAKON ZEMLJOTRESA: Ljudi u panici, sve se trese (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2021

Izdato je upozorenje za mogući cunami..Zemjotres jačine 7,3 stepena pogodio je Novi Zeland, saopštio je Seizmološki savez SAD, a izdato je i upozorenje za mogući cunami...Cunami talasi se mogu formirati na 270 kilometara od epicentra zemljotresa, saopštio je Pacifički centar za upozorenje od cunamija...Na...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Zemljotres magnitude 6,9 na Novom Zelandu, izdato upozorenje na cunami (VIDEO)

Izvor: Beta, 04.Mar.2021

Zemljotres magnitude 6,9 pogodio je danas Novi Zeland, javio je američki geofizički institut, navodeći da je izdato upozorenje na cunami.Zemljotres se dogodio 180 kilometara severoistočno od grada Gisborna, u 2.27 u petak po lokalnom vremenu (14.27 u četvrtak po srednjoevropskom vremenu), na relativno...

Nastavak na Beta...

NOVO UPOZORENJE NA CUNAMI Nakon još jednog snažnog zemljotresa na Novom Zelandu, naređena evakuacija

Izvor: Blic, 04.Mar.2021

Još jedan snažan zemljotres pogodio je Novi Zeland i izdato je novo upozorenje na cunami za Samou i Havaje, javljaju svetski mediji.

Nastavak na Blic...

STANOVNIŠTVO AMERIČKE SAMOE POBEGLO U BRDA: Sa strahom čekaju cunami (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Mar.2021

Zbog jakog zemljotresa koji je pogodio Novi Zeland izdato je skoro za ceo Pacifik upozorenje od cunamija.

Nastavak na Kurir...

NAJGORE JE PROŠLO: Nema više opasnosti od cunamija na Novom Zelandu, a ovako su izgledali talasi koji su uplašili građane (VIDEO)

Izvor: Kurir, 05.Mar.2021, 08:13

Novozelandska agencija za vanredne situacije povukla je upozorenje na cunami posle serije snažnih zemljotresa, tako da je građanima poručeno da mogu da se vrate svojim kućama.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.