Jak zemljotres na Karibima, nema povređenih, ni štete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2020, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres na Karibima, nema povređenih, ni štete

Snažan zemljotres jačine 7,7 stepeni u Karipskom moru između Jamajke i Kube osetio se u širokom području od Meksika do Floride, ali nije izazvao veća oštećenja ni žrtve.

Epicentar potresa je bio na 10 kilometara dubine 140 kilometara od Jamajke i isto toliko od Kube.

Prvobitno je izdato upozorenje na cunami za Kubu, Jamajku, kao i za Kajmanska ostrva, Belize, Honduras i Meksiko, ali je opasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u međuvremenu prošla.

Direktor kubanskog Seizmološkog zavoda Enrike Arango Arijes rekao je da na Kubi nije bilo ozbiljnije štete, a ni povređenih.

Posle prvog zemljotresa usledila je serija manjih potresa.

Potres su osetili i stanovnici Majamija, udaljenog preko 700 kilometara od epicentra, navodi CNN.

Iz predostrožnosti evakuisano je nekoliko zgrada u južnoj Floridi, rekli su zvaničnici Majamija. Ni tu nije bilo oštećenja.

Na Kajmanskim ostrvima oštećeno je nekoliko puteva, ali veće štete takođe nije bilo, prenosi AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.