Jači zemljotres u Kninu, osetio se u BiH

Izvor: Vesti-online.com, 01.Apr.2015, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jači zemljotres u Kninu, osetio se u BiH

Seizmološka služba Hrvatske zabeležila je u 9,33 sati jak potres s epicentrom oko 30 kilometara severoistočno od Knina, u opštini Bosansko Grahovo, u BIH.

Kako je prenela agencija Hina, magnituda potresa iznosila je 3,8 stepena Rihterove skale, a intenzitet u epicentru pet stepeni Merkalijeve skale, saopšteno je iz Seizmološke službe Hrvatske.

Takođe, u Seizmološkoj službi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske potvrđen je zemljotres jačine 4,1 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Rihterove skale sa epicentrom na području Drvara.

Zemljotres na dubini od sedam kilometara registrovan je u 9.33 časa.

Potres ovog intenziteta može izazvati manja oštećenja na starim i slabije građenim objektima u epicentralnoj zoni i većina stanovništva ga oseća.

- Nismo imali poziva iz Drvara, jer nije bio jak. Potres je bio na dubini od sedam kilometara, rečeno je Srni u Seizmološkoj službi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.