JOŠ JEDAN ZEMLJOTRES U SRBIJI: Šesti potres u poslednja 24 časa

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2023, 11:12

JOŠ JEDAN ZEMLJOTRES U SRBIJI: Šesti potres u poslednja 24 časa

Šesti zemljotres u Srbiji.

Još jedan zemljotres pogodio je Srbiju nakon serije od 5 potresa. Kako javlja Republički seizmološki zavod, potres se dogodio u Majdanpeku, jačine 1.7 stepeni po Rihteru oko 10 sati.

Zemljotres se dogodio na dubini od 7 kilometara.

Podsetimo, Srbiju je za manje 24 sata pogodilo čak 5 zemljotresa, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a najjači registrovan potres dogodio se sinoć u Baljevcu na Ibru, jačine 4 stepena po Rihterovoj skali, na dubini od 6 kilometara.

Prvi potres dogodio se oko 18 časova, a prema Rihterevoj skali ovaj potres ima energiju male nuklearne bombe, te ga većina građana oseti, a može doći i do manjih oštećenja.

Sledeći potres registrovan je u istom mestu, oko 20 sati, ali je bio čak duplo slabiji - 2.3 stepena po Rihteru, na dubini od 10 kilometara.

Nakon ova dva zemljotresa, tlo Srbije nije mirovalo, te je u toku noći i rano jutros došlo do još 3 potresa.

Prvi je registrovan u Kragujevcu, jačine 2.1 stepen po Rihteru, na dubini od samo 5 kilometara oko 5 časova ujutru. Potom, samo sat vremena kasnije, tresao se i Novi Pazar, jačinom 2.9 stepena po Rihteru, na dubini od 7 kilometara. Konačno, zemljotres je pogodio i Kuršumliju oko 8 sati ujutru, jačinom od 1.6 stepeni, na dubini od 12 kilometara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JOŠ JEDAN ZEMLJOTRES POGODIO SRBIJU Sada je epicentar kod ovog grada: Ovo je SEDMI ZA DVA DANA

Izvor: Blic, 12.Avg.2023

Još jedan zemljotres pogodio je danas Srbiju oko 12:39 časova. Ovog puta se desio u Ljuboviji i bio je jačine 1,7 stepeni po Rihterovoj skali.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.