JAK ZEMLJOTRES RUINIRAO 135 ZGRADA! Građani primorani da migriraju što dalje od epicentra - zemlja ne PRESTAJE DA SE TRESE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 16:48

JAK ZEMLJOTRES RUINIRAO 135 ZGRADA! Građani primorani da migriraju što dalje od epicentra - zemlja ne PRESTAJE DA SE TRESE!

Jutros se dogodio još jedan naknadni potres jačine pet stepeni.

Najveća šteta načinjena je u mestu La Lenj, a zemljotres je bio, zavisno od seizmološkog zavoda, jačine između 5,3 i čak 5,8 stepena.

- Snažan zemljotres koji je pogodio zapad Francuske u petak, izazvao je oštećenje na oko 135 zgrada, a na 70 je načinjena trajna šteta - saopštio je danas upravnik departmanan Šarant-Maritim, Nikola Baselije.

- Oštećena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je većina kuća u centru grada, ali i neki javni objekti, crkva, koja je sada totalno neupotrebljiva. Škola je oštećena, doduše u manjoj meri, ali će iz predostrožnosti morati da bude zatvorena - rekao je Baselije za BFMTV.

Lokalni zvaničnici dodaju da će 170 od 500 stanovnika mesta La Lenj morati da bude preseljeno.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.