Izvor: Blic, 07.Dec.2023, 13:08

JAČI ZEMLJOTRESI U SRBIJI TEK SLEDE Koliki udar mogu da izdrže naše zgrade: Šta je bezbednije - nova ili stara gradnja i koji period je MRAČNO DOBA gradnje

Tlo u Srbiji ponovo se trese. Od vikenda je istočni deo naše zemlje zadesilo nekoliko potresa, neki su se osetili i u Kragujevcu, čak i u Beogradu, a najčešći epicentar je, prema podacima Republičkog seizmološkog zavoda, bio u Petrovcu na Mlavi. Tu se i danas osetio najjači potres za ovih nekoliko dana, magnitude 4.0 jedinica Rihterove skale. Takav zemljotres može da prouzrokuje i oštećenja na građevinama. Naši stručnjaci kažu da su tek mogući jači potresi, koliko su zgrade i kuće u Srbiji sigurne?
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Kragujevac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DA LI SU ZEMLJOTRESI U REGIONU ALARM ZA SRBIJU? Za 5 dana 7 zemljotresa u Petrovcu na Mlavi, imamo li razloga za brigu

Izvor: Blic, 08.Dec.2023, 05:49

Tlo u Srbiji ponovo se trese, a mnogima se čini da je podrhtavanje jače nego prethodnih godina. Meštane Petrovca na Mlavi je u četvrtak 7. decembra rano ujutru probudio zemljotres magnitude 4.0 jedinica Rihterove skale.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.