Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2016, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija se opet trese: Zemljotres jačine 4,3 Rihtera

RIM - Centralnu Italiju pogodio je potres jačine 4,3 stepena danas, mjesec i po nakon što je ta regija pogođena nizom razornih potresa, saopštio je nacionalni centar za potrese INGV.

Potres je zabilježen u 13.54 sati na dubini od osam kilometara nedaleko od Norcije, jugoistočno od Peruđe..

Ista regija je razorena u zemljotresu 30. oktobra. To je bio najsnažniji potres od 1980. godine.

U gradiću Višu srušio se zid u pozorištu koji je već >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bio oštećen u zemljotresu u oktobru, javila je italijanska novinska agencija Ansa.

Zasad nema izvještaja o žrtvama niti o pričinjenoj šteti.

Tlo u toj regiji podrhtava već četiri mjeseca. Krajem avgusta u potresu je poginulo oko 300 ljudi, većinom u gradiću Amatričeu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Jak zemljotres ponovo pogodio Italiju

Izvor: Radio 021, 11.Dec.2016

Centralnu Italiju pogodio je potres jačine 4,3 stepena danas, mesec i po nakon što je ta regija pogođena nizom razornih potresa, saopštio je nacionalni centar za potrese INGV...Zemljotres je zabeležen u 13:54 sati na dubini od osam kilometara nedaleko od Norcije, jugoistočno od Peruđe. Ista regija...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.