Indonezija:Broj žrtava zemljotresa porastao na više od 430

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija:Broj žrtava zemljotresa porastao na više od 430

Broj žrtava usled zemljotresa koji je potresao indonežansko ostrvo Lombok pre više od nedelju dana, premašio je 430, a vlada te države procenjuje materijalnu štetu na više od nekoliko stotina miliona dolara.

Kako prenosi AP, državna agencija za katastrofe danas je saopštila da je u zemljotresu 5. avgusta poginulo 436 ljudi, od kojih je veći deo poginuo usled rušenja stambenih objekata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Takođe je navedeno da šteta u infrastrukturi i domaćinstvima iznosi najmanje pet triliona indonežanskih rupija (342 miliona dolara), to karakterišući kao privremeni broj koji će se povećati kada budu gotove dodatne procene.

Agencija je saopštila da će ponovna izgradnja koštati stotine miliona dolara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Broj žrtava razornog zemljotresa u Indoneziji porastao na više od 430

Izvor: BKTV News, 13.Avg.2018

Broj žrtava katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio indonežansko ostrvo Lombok pre više od nedelju dana, premašio je 430...Vlada te države procenjuje materijalnu štetu na više od nekoliko stotina miliona dolara. Kako prenosi AP, državna agencija za katastrofe danas je saopštila da je u zemljotresu...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.