FIFA poklanja japasnkom fudbalu šest miliona dolara

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Jun.2011, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA poklanja japasnkom fudbalu šest miliona dolara

Japanska fudbalska asocijacija (JFA) saopštila je da će Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) dati japanskim klubovima šest miliona dolara na ime pomoći posle katastrofalnog zemljotresa i cunamija, koji su u martu pogodili tu zemlju.
– Nekoliko klubova, čiji su stadioni bili teško oštećeni, dobiće za rekonstrukciju oko 4,5 miliona dolara - rekao je predsednik JFA Juriđi Ogura. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
Ostala sredstva u iznosu od 1,5 miliona dolara biće namenjena izgradnji trenažnih centara u Mijagiju, Ivateu i Fukušimi.
Predsednik FIFA Sep Blater obećao je da će doći u Japan i da će se sresti sa zvaničnicima JFA kao i sa premijerom Japana Naoto Kanom.
Pogledaj vesti o: Zemljotres,   Cunami u Japanu,   Zemljotres u Japanu,   Japan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Fifa pomaže japanskim klubovima

Izvor: Beta, 16.Jun.2011

TOKIO, 16. juna 2011. (Beta-AP) - Svetska fudbalska federacija (FIFA) pomoćiće prvoligaške klubove Japana sa šest miliona dolara, da bi obnovili stadione uništene tokom zemljotresa i cunamija od 11. marta...Predsednik Fudbalskog saveza Japana (JFA) Junji Ogura rekao je u četvrtak da će 4.5...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.