Dva najjača zemljotresa ikada u razmaku od nekoliko sati

Izvor: B92, 13.Avg.2018, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dva najjača zemljotresa ikada u razmaku od nekoliko sati"

Dva zemljotresa jačine 6,4 i 6,0 po Rihteru, pogodila su Nort Sloup na Aljasci, ali tom prilikom nije naneta materijalna šteta.

Kako se navodi, radi se o dva najveća zemljotresa koja su pogodila tu oblast, a dogodila su se u razmaku od svega nekoliko sati, prenosi AP.

Prvi zemljotres jačine 6,4 stepena dogodio se u ranim jutarnjim satima oko 551 kilometar severoistočno od Ferbenksa, sa epicentrom u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << planinama Bruk rendžu, a drugi zemljotres dogodio se šest sati kasnije.

Kako se navodi, Nort Sloup je poznat po nafti koja se izvlači i izvozi iz države, zbog čega su naučnici odmah počeli da istražuju da li je potrese uzrokovala indukovana seizmičnost.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.