Izvor: Radio 021, 21.Jul.2019, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi jak zemljotres u BiH za tri sata, prvi se osetio i u Novom Sadu

Još jedan zemljotres jačine 4,2 stepena Rihtera prema merenjima Evropskog mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), pogodio je danas pogranično područje Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Prvi se osetio i u Novom Sadu i drugim mestima Vojvodine.

Prema podacima EMSC, drugi zemljotres je zemljotres registrovan na dubini od dva kilometra, sedam kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << južno od Čajniča na istočnoj granici Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Podsetimo, jutros oko 9h zemljotres jačine 4,2 stepena Rihterove skale pogodio je Bosnu i Hercegovinu, a potres se osetio i u Novom Sadu. Epicentar zemljotresa je bio 14 km severozapadno od Tuzle, izvestio je sajt EMSC.

Kako je javio EMSC, potres je bio na dubini od dva kilometara, a stanovnici Tuzle javljaju da su se zgrade tresle pet do deset sekundi. Podrhtavanje tla osetilo se i u okolnim gradovima, od Srebrenika, Gračanice, Lukavca do Brčkog.

Takođe, kako 021 javljaju građani iz različitih delova grada, potres se osetio i u Novom Sadu. Lusteri i nameštaj su se na kratko zatresli u Petrovaradinu, na Limanima, Rotkvariji...

I meštani drugih mesta kao što su Šabac, Vrdnik i Sremska Mitrovica, javljaju 021 da su osetili zemljotres.

M4.3 #earthquake (#zemljotres) strikes 16 km NW of #Tuzla (Bosnia & Herzegovina) 6 min ago. Effects reported by eyewitnesses: pic.twitter.com/VsqH9cwDAd

— EMSC (@LastQuake) July 21, 2019

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JOŠ JEDAN ZEMLJOTRES PRODRMAO REGION Treslo se tlo na granici BiH i Crne Gore, podrhtavalo i u Srbiji

Izvor: Blic, 21.Jul.2019

Još jedan zemljotres jačine 4.2 Rihtera pogodio je danas pogranično područje Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a osetio se i u delovima Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.