Donatori prikupili 1,15 milijardi evra za pomoć Albaniji posle zemljotresa, Srbija obećala 2 ...

Izvor: Beta, 17.Feb.2020, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donatori prikupili 1,15 milijardi evra za pomoć Albaniji posle zemljotresa, Srbija obećala 2 ...

Na Medjunarodnoj donatorskoj konferenciji "Zajedno za Albaniju" prikupljeno je ukupno 1,15 milijardi evra za pomoć toj zemlji posle zemljotresa u novembru, rekao je evropski komesar za proširenje Oliver Varheji na kraju donatorske konferencije danas u Briselu. Na konferenciji su učestvovali predstavnici EU, zemalja članica i partnera sa Zapadnog Balkana, predstavnici medjunarodnih organizacija i medjunarodnih finansijskih institucija, uključujući UN i Svetsku banku. Albanski premijer Edi Rama rekao je da je suma za obnovu njegove zemlje posle novembarskog zemljotresa prikupljena na donatorskoj konferenciji daleko premašila očekivanja.Na konferenciji za medije, po završetku donatorske konferencije, Rama je izrazio ogromnu zahvalnost predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen i istakao da je ona ključna za ono što se danas desilo odnosno za to što je Albanija dobila mnogo veću pomoć nego što je očekivala."I 40 odsto prikupljene sume bio bi uspeh - ovo je magično", rekao je albanski premijer nakon što je na donatorskoj konferenciji "Zajedno za Albaniju" prikupljeno 1,15 mlijardi evra.Fon der Lajen je rekla da je srećna što je medjunarodna zajednica snažno podržala obnovu Albanije i da je ponosna što je inicijativu za organizaciju skupa pokrenula Evropska unija."Medjunarodna zajednica je pokazala da Albanija nije sama a EU da je prijatelj (Albanije) i da ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Donatorska konferencija za Albaniju – solidarnost na delu

Izvor: Danas, 17.Feb.2020

Evropska komisija će dati 100 miliona evra za obnovu Albanije posle razornog zemljotresa u novembru, najavila je danas na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji "Zajedno za Albaniju" predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.