Desetu godinu za redom daju krv u znak sjećanja na žrtve nesreće na Bioču

Izvor: SandzakPress.net, 29.Jan.2020, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Desetu godinu za redom daju krv u znak sjećanja na žrtve nesreće na Bioču

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Plav je povodom 14 godina željezničke nesreće na Bioče organizovalo akciju davanja krvi pod nazivom ” Nećemo vas zaboraviti- Bioča  2006″. Po deseti put zaredom  akcija je organizovana u znak sjećanja na žrtve i povrijeđene u željezničkoj nesreći na Bioče . Prema riječima predsjendika plavskog Udruženja dobrovoljni davalaca krvi Rama Gutića za akciju se prijavilo 50 davalaca, i svi su dali krv.   „Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Plavu >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << je organizovana i prije dva mjeseca povodom zemljotresa u Albaniji kojom prilikom je sakupljeno 22 jedinica krvi” – rekao je Gutić. On je dodao da su današnju akciju podržali Opština Plav, Udruženja davalaca krvi iz Berana, Andrijevice i Rožaja, Dom zdravlja Plav, Crveni krst Crne Gore i aktivisti Udruženja DDK Plav. „Akciji su poseban doprinos dali mladi davaoci krvi, građani koji se odazivaju na svaki poziv za bilo koji slučaj, pripadnici lokalne policije i  granične policije Plav” – rekao je Gutić.   Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Plavu je organizovana uz pomoć Službe za transfuziju krvi iz Berana.  
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Akcija „Za Ivanu i Saja“: Krv dalo 67 dobrovoljnih davalaca

Izvor: SandzakPress.net, 29.Jan.2020

U akciji dobrovoljnog davalaštva krvi „Za Ivana i Saja“ prijavilo se 81, a krv je dalo 67 osoba. Akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvali su se rodbina, prijatelji, kolege direktorke Turističke organizacije Ivane Rakonjac i savetnika za marketing Safeta Saja Planića, koji su tragično izgubili...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.