DRMA, LJULJA: Zemljotresi kod komšija sve jači i jači

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 09:18

DRMA, LJULJA: Zemljotresi kod komšija sve jači i jači

Dubrovčanin navodi da ga je potres probudio.

Epicentar zemljotresa magnitude 3,3 stepeni po Rihteru bio je u Bosni i Hercegovini, prema podacima EMSC-a na dubini od 10 kilometara, 18 kilometara severozapadno od Bileće.

Na većem delu Dubrovačko-neretvanske županije, u noći između petka i subote, tačnije jedan sat nakon ponoci, osetio se umereni potres.

Na jugu Hrvatske, na većem delu Dubrovačko-neretvanske županije u noći s petka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na subotu u jedan sat posle ponoći osetio se umereni potres.

Na aplikaciji EMSC javljaju se Hrvati koji su osetili potres.

- Ljuljalo je! Probudila nas je - napisao je jedan Dubrovčanin.

Podsetimo, treslo je juče i na severu, ali potres je bio nešto manje magnitude.

Okolinu Zagreba pogodila su u petak tri manja potresa. Najjači je bio jačine 1,8 po Richteru, a najslabiji 1,3 po Richteru, izvijestio je na službenim stranicama EMSC.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/Autor: J. S.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.