Cunami u Japanu, nema problema u nuklearki

Izvor: Mondo, 18.Jun.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cunami u Japanu, "nema problema u nuklearki"

Zemljotres jačine 6,7 pogodio je danas okrug Jamagata, na severoistoku Japana, a nakon što je izdato upozorenje od cunamija, prvi talas je pogodio obalu ostrva Avašima, saopštila je japanska Meteorološka služba.

Foto: Printscreen/Google maps

Talas je pogodio i obalu Sakate koja se nalazi u okrugu Jamagata, ali za sada nema podataka o većoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << materijalnoj šteti, prenosi Kjodo.

Zemljotres se dogodio oko 22.20 sati po lokalnom vremenu, na dubini od oko 14 kilometara, a kako su pojedini stanovnici rekli nikada nisu osetili toliko jak zemljotres.

Sekretarijat za nuklearne regulative saopštio je da nisu uočene abnormalnosti u nuklearnom kompleksu Kašivazaki Kariva, koji se nalazi u tom okrugu i čijih sedam jedinica nije u funkciji od 2012. godine.

Šef kabineta japanskog premijera Šinzo Abea, Jošhide Suga zjavio je na vanrednoj konferencji za novinare da nema podatke da je bilo problema na nekoj nuklearki u Japanu.

Zbog zemljotresa, koji se smatra jednim od jačih, budući da je u Japanu skala za zemljotrese do 7, bez struje je ostalo skoro 10.000 domaćinastava u dva okruga, dok je železnički saobraćaj obustavljen u okruzima Jamagata, Akita i Džoecu.

strong #earthquake shakes Near West Coast of Honshu, #Japan 7 min ago. More info at: https://t.co/bMjSJp7dERpic.twitter.com/yX9zTrKNHP

— EMSC (@LastQuake) June 18, 2019

Epicentar zemljotresa bio je u okrugu Jamagata, prenosi Kjodo.

Video of the magnitude 6.8 earthquake in Niigata and Yamagata#Japan#Earthquakepic.twitter.com/EE1BXrEtg3

— CNW (@ConflictsW) June 18, 2019

Pročitajte još:

Strah u Japanu: Preti nova katastrofa!? (FOTO)
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu,   Cunami u Japanu

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.