Crna brojka raste: Blizu 2.700 poginulih u Maroku

Izvor: B92, 11.Sep.2023, 22:21

Crna brojka raste: Blizu 2.700 poginulih u Maroku

Broj poginulih u zemljotresima koji su prošle sedmice pogodili Maroko povećan je na gotovo 2.700, a povređeno je najmanje 2.500 ljudi.

Rojters navodi da broj poginulih iznosi 2.681. Spasioci su rekli da su tradicionalne kuće od cigli od blata u najvećem broju srušene u zemljotresu, i da je zbog toga mala šansa da se pronađe još preživelih, prenosi agencija.

Uprkos tome, spasioci i dalje tragaju za preživleima u ruševinama više od 48 sati nakon najsmrtonosnijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemljotresa u Maroku u poslednjih šest decenija. Marokanskim spasiocima su se priključili timovi za potragu iz Španije, Velike Britanije i Katara, dok su mnogi preživeli proveli treću noć napolju jer su im domovi uništeni ili nesigurni.

Vlasti nisu iznele procene o tome koliko ljudi se vodi kao nestalo. Maroko je rasporedio vojsku da pomogne u odgovoru na katastrofu i saopštio da je pojačao timove za potragu i spasavanje, snabdevajući ugrožene vodom, hranom, šatorima i ćebadima.

Zemljotres jačine 6,8 stepeni Rihtera pogodio je u petak uveče marokanski planinski region 72 kilometara jugozapadno od Marakeša, izazvavši veliku štetu i razaranja. Ovo je to najsmrtonosniji zemljotres u Maroku od 1960. godine kada je poginulo najmanje 12.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Maroko: Broj poginulih u zemljotresu porastao na 2.901, povređeno 5.530

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2023, 07:07

Broj poginulih u zemljotresu koji je prošle sedmice pogodio Maroko porastao je na 2.901, dok se broj povređenih više nego udvostručio na 5.530, objavila je danas marokanska državna televizija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.