BiH: U rudniku zarobljeno 8 rudara

Izvor: Akter, 04.Sep.2014, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH: U rudniku zarobljeno 8 rudara

Zemljotres jačine 3,4 stepena, koji je danas popodne pogodio područje Zenice, izazvao je gorski udar u 16:30 u jami Raspotočje zeničkog rudnika mrkog uglja

Povrede su zadobila dva rudara, koji su van životne opasnosti, a u jami rudnika nalazi se još osam rudara.

Povređeni rudari, koje su izvukle spasilačke ekipe, prebačeni su na urgentno odelenje Kantonalne bolnice Zenica, trenutno se nalaze na opservaciji i nisu životno ugroženi, javlja Fena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Prema službenoj informaciji iz rudnika, u jami se nalazi još osam rudara koji su, kako se navodi, zaštićeni u jednoj jamskoj prostoriji u blizini mesta na kojem se desio gorski udar. Radne i tehničke ekipe u ovom trenutku nastoje da izvuku i ove rudare iz jame.

Na ostalim radilištima jame Raspotočje privremeno je prekinuta proizvodnja dok tehničke ekipe na čelu sa federalnim rudarskim inspektorom ne obave pregled jame.

Zemljotres se dogodio na 14 kilometra severoistočno od Zenice i 53 kilometra severozapadno od Sarajeva, a epicentar je bio na dubini od dva kilometra, zabeležio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Zbog tektonskih pomeranja uzrokovanih zemljotresom u jami je došlo do stvaranja velikog pritiska i oštećenja jamskih prostorija.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

TRAGEDIJA Poginulo pet rudara u rudniku kod Zenice

Izvor: Blic, 05.Sep.2014, 14:34

Iz jame Raspotočje Rudnika mrkog uglja Zenica izašlo je 29 rudara koji su bili zatrpani, a njih pet nije uspelo da preživi nesreću, saopštio je predsednik Sindikata rudara FBiH Sinan Husić...Agencija Fena javila je rano jutros da je u jami Raspotočje od juče zatrpano 34 rudara ali da su svi živi,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.