BUGARSKU POSLE OLUJE POGODILA I TRI SLABIJA ZEMLJOTRESA

Izvor: Kurir, 25.Jun.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUGARSKU POSLE OLUJE POGODILA I TRI SLABIJA ZEMLJOTRESA

SOFIJA - Snažnu oluju koja je u petak uveče zahvatila Bugarsku propratila su i tri slabija zemljotresa, a nema podataka o eventualnoj materijalnoj šteti i povređenim osobama, saopšteno je iz Bugarske akademije nauka.

Prvi zemljotres jačine 2,5 stepeni po Rihterovoj skali bio je sa epicentrom kod sela Mali Manastir, u blizini grada Elhovo na jugu Bugarske. Zemljotresi su zatim pogodili Svilengrad i Radnevo, od kojih je najjači bio 3,8 stepeni prema Rihteru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
U 18 okruga u Bugarskoj bio je objavljen "žuti" kod zbog jakog vetra, koji je duvao brzinom od 50 do 70 kilometara na čas. Povećana opreznost građana zatražena je u skoro svim regionima Bugarske, od kojih najviše u zapadnom delu zemlje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.