120 povređenih u zemljotresu u Kaliforniji

Izvor: Radio 021, 24.Avg.2014, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

120 povređenih u zemljotresu u Kaliforniji

Sever Kalifornije je juče pogodio najjači zemljotres u proteklih četvrt veka, jačine šest stepeni Rihterove skale, u kojem je povređeno 120 ljudi, izbilo je više požara, oštećene su neke istorijske zgrade, a bez električne energije je ostalo više hiljada domova i radnji u zalivu San Franciska.

Guverner Kalifornije Džeri Braun proglasio je vanredno stanje.

Najmanje 120 ljudi je prilikom zemljotresa zadobilo povrede, uglavnom posekotine i modrice, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su dve osobe hospitalizovane zbog srčanog udara, a tri zbog preloma.

Troje ljudi, dvoje odraslih i jedno dete, teže su povređeni. Dete je zadobilo povrede kad se na njega obrušio deo kamina, pa je prebačeno u specijalnu Kliniku za neurologiju.

Šef vatrogasne službe u Napi naveo je da je u gradu bilo šest većih požara i da je šteta značajna.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.